Skip to main content

9 ting du skal overveje, før du anskaffer en robotplæneklipper

25
0

I dag kan du finde en maskine til at håndtere de fleste opgaver. Robotstøvsugere og robotgulvvaskere bliver mere og mere populære, men du kan rent faktisk finde andre automatiske maskiner end blot disse. Du kan nemlig også købe en robotplæneklipper. Der er ingen, der elsker at slå græs, så ville det ikke være rart, hvis dette blev klaret for dig?

Baseret på Forbrugsguidens store robotplæneklipper test, finder du her en række råd til hvad du bør overveje, før du køber en robotplæneklipper.

1. Hvor stor er din græsplæne?
Størrelsen på din græsplæne er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til at vælge en robotplæneklipper. Da græsplæner kommer i alle former og størrelser, er det vigtigt, at have dette in mente, når du beslutter dig for at købe en bestemt robotplæneklipper.

Nogle modeller er nemlig forsynet med mindre batterier, der kun er beregnet til at trimme små og mellemstore græsplæner. Andre modeller kan i stedet trimme betydeligt større græsplæner. Det betyder, at du skal finde en robotplæneklipper, der passer til din have.


Robotplæneklippere, der kan klare de større græsplæner, har naturligvis større batterier, kraftigere motorer og større klinger. Som følge heraf er de som regel også dyrere end modeller til den mindre have.
 

2. Er der stigninger eller fald i din have?
De fleste robotplæneklippere kan klare stigninger på op til 45 %. Dette er som regel mere end rigeligt i forhold til normale haver. Dog er det ikke alle robotplæneklippere, der har mulighed for hverken at klare stigninger eller fald i din have. Det er derfor vigtigt at vide, hvor meget din have falder eller stiger. Hvis du har skrappe stigninger eller fald i din have, er det vigtigt, at du finder en model, der kan klare dette.

 

3. Skal robotplæneklipperen have en regnsensor?
De fleste robotplæneklippere er egnede til brug under normale vejrforhold. Fabrikanter anbefaler, at du ikke gør brug af din robotplæneklipper under ekstreme vejrforhold som for eksempel regn og storm. Robotplæneklippere bør generelt heller ikke udsættes for frysende vejrforhold, så om vinteren eller i særdeles kolde omgivelser anbefales det, at du placerer robotplæneklipperen i et varmere miljø som et skur eller en garage.

Det kan derfor være en fordel at købe en robotplæneklipper med en regnsensor, så den selv kører ind i tørvejr, hvis det begynder at regne. Hvis du ønsker en robotplæneklipper, der fortsætter med at slå græsset i våde forhold, skal du naturligvis finde en model med denne funktion.


4. Hvor meget må robotplæneklipperen støje?
I og med en robotplæneklipper er elektrisk, kan de forskellige modellers støjniveau også variere. Hvis du ønsker, at robotten skal slå græsset, når du er hjemme, eller hvis du bor på en villavej med naboer lige ved siden af, så kan det være en fordel med en robotplæneklipper, der er forholdsvis støjsvag.

Robotplæneklippere har typisk et støjniveau på mellem 62 til 78 dB. Til sammenligning har en normal samtale et støjniveau på 60 dB. Sørg for at have lydniveauet med i dine overvejelser, så du ikke ender med en robotplæneklipper, der støjer meget mere, end hvad du havde forventet.


5. Har du brug for zone-klipning?
Zone-klipning er ideelt for dig, der har en græsplæne med flere zoner. Det kan eksempelvis være, at du både har en sti, en hæk samt nogle bede, der adskiller forskellige dele af græsplænen. Hvis dette er tilfældet, er det relevant at overveje en robotplæneklipper, som du kan indstille til at klippe flere forskellige zoner uafhængigt af hinanden.

 

6. Har du behov for en tyverisikring?

Hvis du ønsker at sikre din robotplæneklipper bedst muligt, så bør du tage et kig på de modeller, der kommer med en indbygget tyverisikring. Der findes flere måder, hvorpå du kan tyverisikre en robotplæneklipper. Den nemmeste metode er ved hjælp fra en kodelås på selve betjeningen. Uden denne kode kan maskinen ikke benyttes, hvorfor den vil være værdiløs for den, der har taget den. Der findes dog også andre former for tyverisikringer, der kan bruges for at sikre din robotplæneklipper.


7. Vil du have mulighed for at justere klippehøjden?
På de fleste robotplæneklippere har du mulighed for selv at indstille samt justere på klippehøjden. Klippehøjden varierer typisk fra 2 centimeter til 6 centimeter. Dog findes der også andre modeller, hvor du kan få en anden klippehøjde. Hvis du ønsker en græsplæne med en specifik højde, skal du være opmærksom på, hvilken klippehøjde du kan indstille maskinen til.

 

8. Hvad er batterilevetiden?
Generelt har de robotplæneklippere, der dækker de store haver, også de største batterier. Dog er de fleste robotplæneklippere til mindre haver designet til at kunne trimme hele haven på blot en ladning. Det er meget forskelligt, hvor lang tid et batteri kan holde, da det typisk kommer an på din have. Mange modeller kan holde fra 45 minutter og helt op til 120 minutter afhængig af havens kompleksitet.

Desuden er det også en fordel, hvis du tager et kig på opladningstiden, inden du køber en specifik model. Mens nogle robotplæneklippere oplader hurtigt, tager det en halv dag for andre, før batteriet er fuldt opladet.

 

9. Skal robotplæneklipperen være simpel?

De fleste robotplæneklippere er enkle at betjene og kan justeres ved hjælp af både en app og på selve enheden. Typisk er robotplæneklippere brugervenlige og nemme at forstå, men det er værd at undersøge, hvordan du betjener den specifikke model, samt om det passer til dig.

Desuden kommer flere robotplæneklippere i dag med en planlægningsfunktion. Det betyder, at du kan indstille et bestemt tidspunkt og en dag, som du ønsker, at din maskine skal slå græsset på.

 

Der er mange andre faktorer, som du også kan overveje, før du træffer den endelige beslutning om at købe en robotplæneklipper. Forhåbentlig har denne artikel sat gang i dine tanker, så du nemmere kan finde ud af hvilken robotplæneklipper, der passer til dig og din have.

Tags

David