Skip to main content

Elektronik og gadets fylder mere og mere og bliver ligeledes dyrere

192
0

I dag er smarte og nye gadgets og elektronik noget, der fylder rigtig meget – både i samfundet men også i hverdagen. De flestes hjem er fyldt med elektronik og gadgets, nogle mere nødvendige end andre.

Powerbanks, iPhones, GPS’er, højtalere, spillekonsoller, pulsmålere, iPads, løbe ure, osv. Der findes utallige forskellige gadgets på markedet, og der kommer hver dag flere og flere nye modeller til. Hvis du er vild med nye gadgets og har tendens til at købe dem, når der kommer nye på markedet, er du ikke den eneste.

Den elektroniske verden er en dyr hobby

Det kan være en rigtig dyr ’hobby’ at have, hvis man er forelsker i den elektroniske verden, da de fleste gadgets i dag ikke ligefrem er billige. Når der derfor hele tiden kommer nye modeller og gadgets på markedet, kan det nogle gange være svært at få råd til at købe de gadgets, som man har lyst til at eje. Man kan selvfølgelig sparre op, og vente til at man har råd til at købe det, men til den tid er der måske allerede kommet nye gadgets eller modeller, som man også ønsker at eje.

En mulighed for nogle kan derfor være, at låne penge nemt og hurtigt på nettet. At tage et hurtigt lån kan for mange være associeret med høje renter og en voksende gæld – og det er ikke helt uden grund. Der kan nemlig tit være nogle uforudsete eller ’skjulte’ omkostninger ved sådan et lån, som man skal være opmærksom på. Uden disse omkostninger medregnet, kan prisen på et lån pludselig fremstå helt anderledes, end den det i virkeligheden er. Derfor findes der tjenester som Moneybanker.dk, som hjælper med at sammenligne forskellige firmaer og forskellige lån, og afdækker den ’reelle pris’ på lånet. Hvis man skal låne penge til at købe de nyeste gadgets, kan man ved at benytte sådan en tjeneste altså undgår at stå med uforudsete udgifter, og er sikker på at få det bedste og billigste lån.

”Toårs kløen” – derfor har vi trang til at købe nye gadgets

”Toårs kløen” er den trang som vi alle har, til at købe nye gadgets efter et par år, fordi vi synes at computeren eller smartphonen ser for gammeldags ud. For eksempel, kan man have haft sin iPhone i 2-3 år og den fungerer stadig fremragende, men man kan synes at det er på tide, at skifte den ud med en nyere model – hvilket man så ofte ender med at gøre. Reelt set burde man måske ikke købe den nye telefon, men i stedet bruge den ’gamle’ helt ned og spare de penge. De fleste af os ender dog med at skifte vores gadgets ud lidt for tit. Hvis man vil følge med den teknologiske udvikling, må man altså leve med, at der skal en del penge til, for at kunne dette. 

Derudover, er elektronikindustrien bygget op omkring, at folk jævnligt fornyer deres elektronik. Den iPhone eller iPad man kan købe i dag, vil være forældet om et år. Men bevæger teknologien sig virkelig så hurtigt fremad? Eller er denne forældelse planlagt af producenter, som debatten har gået på et stykke tid? Egentlig er det lige meget hvad der er grunden til dette, da vi som forbruger er ligeså meget skyld i det som producenterne. I bund og grund forplejer producenterne bare nogle fundamentale menneskelige drifter - det hele handler om stil, status, og selvtilliden ved at vide, at man ikke går glip af noget. At eje noget der er forældet, giver os en følelse af, selv at være forældet.

Tags

David