Skip to main content

Hold styr på sundheden med disse apps og gadgets

23
0

Vi lever i  høj grad i en digital tidsalder - en tid der ofte bliver skældt ud over for meget skærmtid, some-afhængighed og manglende nærvær. Men faktisk er den moderne teknologi ikke kun en tidsrøver, den kan nemlig også være med til at fremme vores sundhed.

På langt de fleste smartphones i dag, er der en funktion der fortæller os, hvor mange skridt vi i dag har gået. På den måde kan du let holde øje med, om du har fået taget de 10.000 skridt som anbefales.

Hvis du for eksempel ønsker at komme godt i gang med løbetræning, så findes der en lang række forskellige apps, der kan hjælpe dig med at målrette din træning. De kan bl.a. fortælle dig hvor hurtigt du løber pr. kilometer, hvor mange kalorier du har forbrændt og om du har løbet i et jævnt tempo. Ved at monitorere din træning, vil du hurtigere opnå bedre resultater.

Måske hører du til typen, der ikke bryder dig om at færdes i et fitnesscenter. Bare rolig, der findes massere af smarte apps, som kan hjælpe dig med en benhård hjemmetræning. Ofte kræver det ikke andet udstyr en din smartphone samt en træningsmåtte, som du kan ligge på. De fleste trænings-apps tilbyder tilmed programmer, som er tilpasset din alder, niveau og ønsker.

Ønsker du at sætte kampen ind mod kiloene, så er motion i sig selv sjældent nok. Det kræver også fokus på sund kost, samt at du indtager den rette størrelser portioner. I løbet af de seneste år har flere kost apps set dagens lys, apps der hjælper dig med at kontrollere, om du har overskredet dagens anbefalede kalorieindtag og som kan give forslag til sunde alternativer.

Endelig er søvn alfa omega for en sund livsstil - gerne 7 til 9 timer hver nat. Dårlig eller for lidt søvn over en længere periode kan nemlig resultere i stress, overvægt, koncentrationsbesvær og meget meget mere.  Men selv din søvn kan du nu nu monitorere via din smartphone, så du ved hvornår du sover bedst og tungest. Flere apps kan endda fortælle dig, hvornår du bør gå i seng og omvendt stå op.

Er din telefon ikke opdateret og trænger du til en ny, så kan du nemt låne penge til den her.

Tags

David