Skip to main content

3 apps der bruger meget data

64
0

Nogle apps på din smartphone bruger mere data end andre. Vi har fundet 3 af de største syndere.

Noget af det, der gør smartphones smarte er, at de er forbundet til internettet hele tiden. Det betyder selvfølgelig også, at der kan blive brugt masser af data. Hvor meget afhænger af, hvilke apps du bruger. Det er dog værd at huske på, at også apps, der kører i baggrunden kan suge data ud af dit abonnement, uden du opdager det. Så det er en god idé at have et abonnement med meget data; det kan du blandt andet få hos OK Mobil. Se oversigten over abonnementer hos OK Mobil

Her er 3 af de apps, der bruger meget data:

Spotify

Det er virkelig praktisk at have millionvis af sange i lommen, men det kan gå hen at koste ekstra på mobilregningen. At svare på hvor meget data Spotify bruger, er ikke helt lige til, for hvis du tidligere har hørt en bestemt sang, bruges der mindre data næste gang Spotify spiller den. I Spotifys indstillinger kan du bestemme streamingkvaliteten. Ikke overraskende bruges der mere data, jo højere kvalitet du vælger. Helt generelt bruger du omkring 40 megabyte på en times Spotify-streaming i normal kvalitet, 70 megabyte i timen ved høj kvalitet og hele 150 megabyte i timen ved ekstrem høj kvalitet.

Netflix

Hvis du bliver træt af at streame musik på Spotify, kan det være fristende at skifte over til Netflix og endelig få set det afsnit af “House of Cards”, du er gået glip af. Det skal dog gøres med lidt omtanke, for Netflix kan lynhurtigt dræne dit abonnement for data. Ifølge streaminggiganten bruges der omkring 300 megabyte på at se en times video i lav kvalitet, 700 megabyte i mellemkvalitet og op til 3 gigabyte i timen i bedste kvalitet. Du kan ændre den kvalitet, du streamer i ved at logge på Netflix, gå ind i indstillinger og vælge “Afspilningsindstillinger” (Playback settings.)

GPS

Telefonbøger og atlas er tunge at rende rundt med. Heldigvis kan de erstattes af Google Maps, som du også kan bruge til at finde vej. Det er især smart, hvis du er i et ukendt område. Men det kan koste i dataregnskabet. Som tommelfingerregel bruger Google Maps 6 gigabyte data på 10 minutter. Det lyder måske ikke af så meget, men det bliver det hvis du skal finde vej fra Mols til Skagen.

 

Mobildata i udlandet

Hvis du skal rejse, er der ekstra grund til at være opmærksom på dataforbruget. Det kan nemlig ende med at blive rigtig dyrt, hvis du bruger mere end den udlandsdata, der er indkluderet i dit abonnement. Her kan du se en oversigt over abonnementer med udlandsdata: https://mobilabonnement.dk/tale-data-udlandet/#/  

Tags

David