Skip to main content

Freelancerens arbejdsredskaber

32
0

Flere og flere mennesker i den vestlige verden bliver helt - eller delvist - freelancere og selvstændige konsulenter. Det kan være både usikkert og fantastisk med den frihed, der ligger i en titel som freelancer. Alt efter hvor mange små og store kunder, samt om man er helt eller delvist freelancer, kan den økonomiske del opleves usikkert… måske endda utrygt. Den anden side af denne medalje er, i hvert fald for nogens vedkommende, muligheden for at sidde på en café på den anden side af jorden og arbejde.

Sådan går det dog sjældent for særlig mange selvstændige eller freelancere. Men der er dog, for de flestes vedkommende, en frihed i dette arbejde. Det kan eksempelvis give en stor grad af rejseaktivitet, som mange finder spændende. Det kan også betyde, at man får lov til at komme på flere forskellige arbejdspladser i løbet af samme uge. Muligheden for at arbejde lige der, hvor man alligevel er, er tiltrækkende for mange - især unge - mennesker.

Det betyder dog også, at mange i denne position faktisk ikke har et decideret fast kontor. Derimod oplever de verden som deres kontor - og det er en del af jobbets appeal. Men netop dette kan skabe nogle upraktiske og besværlige situationer, alt efter hvilken branche man er i.

Heldigvis er der forskellige måder at opnå et alternativt og omrejsende kontor på. Kan man skabe det for sig selv, som ‘omrejsende’ konsulent eller medarbejder, kan det hjælpe til ro, fokus og koncentration samt mindske besværligheder. Det kan fx være den rette computertaske, som producenter som Kensington skaber. At en taske med ens “kontor” i kan rumme det nødvendige og ikke er ukomfortabel, betyder meget. På samme vis kan den korrekte mus og det korrekte tastatur have stor betydning. Mulighed for at gemme materiale andre steder end lokalt og “i skyen” kan også være et vigtigt værktøj til den moderne “arbejds-nomade”.

Tags

David