Skip to main content

Hvad gør en video god?

121
0

Jeg har i jagten på at blive klogere på gadgets set en masse videoer. I min søgning har jeg efterhånden set utallige mennesker tale om headsets, ladestationer, beskyttelse til smartphones, osv. Og jeg må sandt for dyden sige, at medieverdenen er en blandet landhandel, når det kommer til kvalitetsmateriale. Noget har været ekstra godt, og andet har været … knap så godt.

Så jeg har skrevet lidt om dem, jeg har fundet, som er ekstra gode, og om hvorfor jeg synes de er det. Jeg har opdelt videoerne i kategorier, som skal illustrere, hvilke faktorer, jeg synes, gør en video god.

Den bedste troværdighed

Mobil.nu

Denne YouTube-film fra mobil.nu’s kanal er en anmeldelse af Apples Airpods. Til at starte med kan jeg godt lide måden, den er filmet på, da den fremstår professionel og i god kvalitet.

Det virker godt, at man kan se headsettet, mens der er en der snakker om det. Det bliver godt demonstreret, hvordan det ser ud, og hvad det kan. Lyden er samtidig rigtig god, og det er behageligt at høre på, selvom der kører en melodi i baggrunden.

Derudover har videoen rigtig stor troværdighed, da anmeldelsen er kritisk. Det er helt klart et stort plus og er en stor grund til, at jeg finder den god.

Mettelyngholm.dk

Mette Lyngholm er personlig træner og youtuber og har lavet en kort og personlig vurdering af et Jabra headset. Det, jeg godt kan lide ved denne video, er, at den har et personligt præg. Den er sjov og sprudlende, og man får selv lyst til at hoppe rundt og danse med musik i ørene.

Ydermere har jeg tillid til det, Mette Lyngholm siger. Hun er personlig træner, og jeg antager derfor automatisk, at hun har brugt dette headset til træning, og at hun ved, hvad der fungerer, når hun skal træne. Der er altså en god blanding af personlighed og troværdighed i denne video, som jeg rigtig godt kan lide.

Den bedste produktbeskrivelsesvideo

Jabra.dk

Dette er en produktbeskrivende video om Jabras PRO 9400 headset fra deres egen hjemmeside. Produktbeskrivelsen fungerer godt og overskueligt. Man forstår hurtigt, hvad det er for et produkt, og hvad det kan. Man kan hurtigt relatere til scenariet, da manden i videoen sidder på et helt normalt kontor og arbejder, ligesom man selv egentlig burde gøre i stedet for at læse om videoer på nettet.

Videoen filmet lækkert, og der er god lyd med en behagelig stemme, som forklarer om produktet. Funktionerne bliver beskrevet, men fokusset ligger på, hvor meget fleksibilitet man får ved at benytte produktet, og det er hermed også det, der taler til mig.

De videoer jeg bedst kan relatere til

https://www.b.dk/tech/boses-hoeretelefoner-eliminerer-babyvrael

I denne video anmelder Torben Vognsen et Bose-headset på Berlingske. Det, jeg godt kan lide ved den, er, at den er relaterbar. Hvem har ikke siddet i et fly med et skrigende barn bagved? Det tror jeg, vi er mange, der har, og jeg synes derfor også, at det er en god reference at lave her. Det er noget, vi alle kan nikke genkendende til.

Til sidst vil jeg også nævne, at jeg er vild med kritikken af headsettet, da budskabet bliver mere troværdigt. En saglig video, som man kan relatere til, er for mig en god video.

Mobil.nu

Her har jeg fundet endnu en YouTube-film fra mobil.nu’s kanal. Det er en anmeldelse af en ladestation fra Chill Innovation. Videoen er filmet godt og giver en god forståelse af, hvad denne ladestation kan, og hvorfor den er smart.

Desuden kan man relatere til de problemer, som han snakker om, da det helt sikkert er nogle problemer, man selv har haft på et tidspunkt. Til sidst vil jeg også nævne, at jeg synes, det er godt med nogle tip til, hvad man skal være opmærksom på, hvis man selv skal ud og investere i en ladestation.

FingerPow

Denne video er fra FingerPow, som er et kickstarter projekt. Det, jeg godt kan lide her, er, at den er informativ og beskriver produktet rigtig godt. Jeg kan også relatere til det med, at det er irriterende, når man skal oplade sin telefon, at der altid er en ledning i vejen. Det er igen vigtigt for mig, at jeg kan relatere til noget i en video, og det er derfor et vigtigt parameter at kigge på, når jeg vurderer, om den er god.

Til sidst synes jeg, at videoen har en wow-effekt. Jeg kendte ikke til produktet i forvejen, og jeg synes egentlig, at det er smart. Wow-effekten spiller helt sikkert en stor rolle i, at jeg er vild med denne video, men jeg sætter også pris på det relaterbare ved den.

De sjoveste

De sidste to videoer er fra Kraks YouTube-kanal. Det, der fanger mig ved disse, er ironien. De giver dig helt sikkert et smil på læben. Derudover er kvaliteten heller ikke til at klage over. En blanding af god kvalitet og et smil på læben er grunden til, at disse videoer er med i kapløbet om de bedste, jeg har set.

Det var nogle af de videoer, jeg faldt over i min gadgetsøgning, som jeg blev draget af, enten fordi de var sjove, relaterbare, eller fordi de har en god troværdighed.

Tags

Nikoline