Skip to main content

Hvordan passer jeg bedst på smartphone?

50
0

Først og fremmest bør du tænke i at beskytte din smartphone. Det vil sige, at du bør købe et ordentligt cover til den og eventuelt ekstra glas til skærmen. ”Ordentligt cover” dækker over noget materiale, der ikke falder af inden telefonen rammer gulvet, når du taber den – og gerne noget, der også dækker hjørnerne på telefonen. Når det er på plads bør du også tænke i, hvad det er vigtigt at undgå, når du har fat i din telefon. Det vil sige, tænk over at holde telefonen væk, når du selv er i kontakt med vand, sand, jord, drikkevarer og varm mad.

Herudover er det også godt at tænke over, hvordan du bruger din telefon og behandler den. Tag den ikke med på stranden – eller hold den i hvert fald i tasken. Fugt er også noget skidt for din mobiltelefon, så tag den ikke med dig, når du fx går i bad. Sørg for at lade din telefon ordentligt op. Efterlad den ikke udenfor i frostvejr og læg den heller ikke i direkte sollys længere tid ad gangen. Tænk også over, hvor du tager den med hen og om det er bedre at lægge den fra dig. Undgå at tage den med fx på trampolin, i rutsjebane eller ud at klatre. Der er mange andre oplagte steder at komme til at skade sin telefon, så tænk dig godt om.

Der er også den del af det at passe på sin telefon, som handler om batteriets levetid, hvor meget batteri den bruger og sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at du oplader din telefon ordentligt og rigtigt. Det gør du bl.a. ved at oplade telefonen jævnligt, også selvom batteriet ikke er ved at være brugt op. Ligesom du ikke skal vente med at lade din smartphone op til den er ved at ”dø”, skal du heller ikke lade opladeren sidde i telefonen efter at batteriet er ladet op. Du skal derimod tage opladeren ud – og gerne før batteriet er helt ladet op. Venter du for længe med at oplade telefonen eller lader opladeren sidde i efter opladningen er færdig, så stresser du batteriet. Opdater også gerne din mobiltelefon, da det bl.a. forbedrer sikkerheden på den.

 

 

 

 

Tags

David