Skip to main content

iOS 11: Nyt styresystem til din iPhone

51
0

”iOS 11 er verdens mest avancerede, intelligente og sikre styresystem til mobile enheder. Det er designet til, at du kan få mest muligt ud af din iPhone”. Det er som bekendt ikke beskedenhed, der præger Apple, når de præsenterer nye produkter, og præsentationen af det nye styresystem, iOS 11, er absolut ingen undtagelse. Men måske er der en sandhed bag ordene.

 

iOS 11 blev lanceret for godt en måned siden i Danmark, som afløser for iOS 10, og fås til iPhone 5s, iPhone SE og opefter. Det fås naturligvis også til den nye iPhone 8 og til iPhone X, der lanceres senere på året. Har du endnu ikke fået fingre i den nye iPhone 8, kan den lige nu købes hos blandt andre YouSee og Telmore til en pris på omkring 7.000 kr. inklusive mobilabonnement.

 

Blandt de mest bemærkelsesværdige nyheder i iOS 11 er:

Siri – mere intelligent end nogensinde før

Din personlige assistent Siri har fået en mere naturlig stemme og lærer nu automatisk dine præferencer og behov at kende, så Siri kan hjælpe dig bedre – på tværs af alle Apple-enheder. Samtidig er Siri nu blevet i stand til at oversætte sætninger fra Engelsk til Kinesisk, Fransk, Tysk, Italiensk og Spansk, hvis blot du spørger Siri eksempelvis ”How do you say … in German?”.

 

Hvis du er træt af at tale til Siri – eller bare syntes tale er akavet, når du sidder i toget og gerne vil vide, hvordan vejret bliver – er der godt nyt. For med iOS 11 kan du skrive til Siri i stedet. Det kræver blot, at du aktiverer funktionen ”Skriv til Siri” under indstillingerne for tilgængelighed.

 

Kontrolcentret – tilpasset til dine behov

Det er langt om længe blevet muligt at tilpasse kontrolcentret – den skærm med indstillinger og funktioner, der kommer frem, når du swiper op fra skærmens nederste kant. Du kan eksempelvis bruge kontrolcentret til at tage et billede, tænde en lampe, betjene dit Apple-tv, sætte telefonen på lydløs og meget mere. Tilpas kontrolcentret, og få alt, hvad du har brug for, lige ved hånden.

 

Forbedret brugergrænseflade

iOS 11 rummer en lang række raffinerede designændringer i brugergrænsefladen. Fra små ændringer som en lidt federe tekst til større ændringer som et redesign af app’en Lommeregner, et redesign af kontrolcentret og et redesign af låseskærmen (der i iOS 11 er blevet slået sammen med meddelelsescentret). Også App Store har gennemgået en større opdatering.

 

iOS 11 byder desuden på nye tastaturfunktioner, nye genveje der gør betjeningen af telefonen nemmere, mulighed for dokument-indscanning i app’en Noter og meget, meget mere. Vil du vide mere om iOS 11, kan du læse en detaljeret gennemgang af alle nyheder i det nye styresystem på MacRumors.com.

Tags

David