Skip to main content

Teknologi i hverdagen

423
0

Det er fundamentalt for vores samfund at skabe og bruge teknologi, da teknologi i dag er fuldt integreret i vores liv. De fleste danskere afhænger af teknologien både i hverdagen og på arbejdet, og man kan ikke benægte, at det effektiviserer arbejdet.

På arbejdet

Teknologien udvikler sig konstant i takt med, at verden bliver mere og mere digitaliseret. Teknologien er gået fra blot at dække over maskiner til i dag at blive brugt i mange forskellige sammenhænge. Størstedelen af danskerne er i kontakt med teknologi hver eneste dag, uden at tænke over det. Mange danskere er blevet afhængige af teknologi på deres arbejde og i deres hverdag. Det er ikke nødvendigvis dårligt at afhænge af noget, og slet ikke teknologi som effektiviserer arbejdet i høj grad.
Teknologiens udvikling betyder meget for de fleste arbejdspladser, da det løfter byrden for meget manuelt arbejde. Mange virksomheder tyer til yderligere hjælpemidler som ERP-systemer. Det er en hjælpende hånd i forhold til at minimere administration og heraf at undgå dobbeltarbejde. Systemerne er designet til at give mere indblik i de forskellige processer og dermed medføre et samlet overblik. Deraf kan man nemmere holde styr på forskellige afdelinger i virksomheden, hvad end det angår salg, budget eller logistik. Når systemerne klarer den del af arbejdet, er der mindre spildtid, og dermed øger man også medarbejdernes produktivitet.

Opgradering

Teknologien er som nævnt i konstant udvikling. Det medfører, at der hele tiden kommer nye produkter på markedet, og det er derfor vigtigt at følge med udviklingen. Mange danskere føler, at det er vigtigt at købe de nyeste produkter, for at være bedst muligt med. Men teknologiens konstante udvikling rummer et stort marked, som tjener meget på konstant optimering og forbedringer. Derfor er det vigtigt, at man kan stille sig kritisk til nødvendigheden af at opgradere sit produkt. Det er netop ikke blot produktet som man skal opgradere, men også alt udstyret dertil. For eksempel kræver nyere bærbare computere som for eksempel Mac andre opladere end de tidligere modeller af samme mærke. Det samme gør sig gældende ved de forskellige iPhones. Opgraderer man for eksempel fra iPhone 6 til 7, kræver det ny oplader, høretelefoner, iPhone 7 cover, osv. Det kan derfor blive en dyr omgang at skifte fra en model til en anden, selvom det hører under samme mærke. Når et nyt produkt rammer markedet, bør man derfor overveje, hvorvidt der et reelt behov for de forbedringerk, som den nye model bringer, eller om det blot handler om at eje det nyeste på markedet.

Hold fri

Teknologien bruges ikke kun til nødvendigheder, men også i højere grad til sjov og spas.
Mange danskere har svært ved at lægge arbejdet på hylden, når man konstant er online og har så nem adgang til at tjekke mails. Men det er vigtigt at holde fri, og det kan man netop bruge elektronik til. Man kan for eksempel læse bøger online, nyde sin yndlingsmusik eller se diverse film og serier. Man kan også udnytte de mange muligheder for at indtræde i en virtuel verden. Actionspil har i lang tid været et populært spil hos primært mænd, og dermed domineret området for spil. Dog har det populære spil Sims også været fremtrædende i en årrække, og udviklingen af spillet fortsætter stadig. Der kommer i stigende grad flere spil på banen, hvor målet er, at man skal kreere og udvikle noget. Hvor det i Sims omhandler familier og huse, hvor man kreerer ’liv’, er det i andre spil som Cities Skylines målet at lave sin egen by.

Dermed bruges teknologien flittigt både i fritiden, men også på arbejdspladsen. Man kan gennem forskellige muligheder som for eksempel spil, få lov til at koble helt af, hvilket forbedrer livskvaliteten. Derudover har teknologiens udvikling positiv effekt på

Tags

David