Skip to main content

Vegansk kost og resultater med din træning

18
0

I forbindelse med at jeg selv er blevet veganer har jeg spekuleret på hvordan jeg i forbindelse med min veganske kost også kan optimere min træning og rent faktisk også opbygge muskler. Da jeg nok ikke er den eneste med disse tanker, da jeg personligt kender flere især mænd som har haft svært ved at tage på for at bulke, i forbindelse med deres veganske kost, har jeg på baggrund af dette undersøgt forskellige muligheder for hvordan andre har gjort det og deres erfaring, samt myter og en masse fakta, så man er sikker på at det man gør er det rigtige for en. Jeg har samlet 8 forskellige former for data, hvor man kan finde inspiration til at kickstarte sin træning, i forbindelse med sin veganske kost og samtidig sørge for at få alle de næringsstoffer som din krop har brug for, for at kunne udvikle sig.
Jeg håber at I vil finde dem lige så interessante og læringsrige som jeg. Rigtig god læselyst!

 

  1. https://www.bodyman.dk/shop/cms-3-myter-om-vegansk-bodybuilding.html - Myter om vegansk kost og træning sammenlignet med at spise amimalske produkter. Det kunne være interessant at have med i forhold til at aflive nogle af de fordomme som folk har omkring vegansk kost

  2. https://videnskab.dk/krop-sundhed/veganere-mangler-vitaminer-og-mineraler - veganere kan mangle mineraler og vitaminer. En undersøgelse, der stiller spørgsmålet om veganere får de vitaminer og mineraler som de har brug for. Blandt andet A-vitamin som findes i mange mejeriprodukter, men som også findes i rigtig mange grøntsager og frugt som grønkål, gulerødder, meloner osv. Samtidig også D-vitamin, hvilket ikke helt giver mening i min optik. Jeg er nu helt overbevist om at hvis man sætter sig ordentligt ind i tingene og sørger for at spise nok af alle de gode ting i den veganske kost.

  3. https://www.livestrong.com/article/108751-natural-bulk-up/ - Blog om bulking og weightgain på vegansk kost. Det er en god blog til folk, som er nysgerrig omkring vegansk kost og bulking og kan finde inspiration til en god bulking diæt, samt læse om andre erfaringer med vegansk kost og træning, både lettere træning men også i forhold til bulking og weightgain.

  4. https://www.bodybuilding.com/fun/justin3.htm - Blog om bulking og en diet plan for hvordan det er blevet gjort på vegansk kost - Ide til en guide til hvordan man kan gøre og spise hvis man gerne vil træne i forbindelse med at man lever vegansk og f.eks. ønsker at opbygge flere muskler eller vedligeholde dem. Det kunne være et bud på hvordan man kunne komme i gang med dette og få inspiration fra andre med succes

  5. https://www.kost.dk/vegansk-sundhedens-skyld - Artikel om valg af veganer/vegetarer. samt fakta og forskning på forskellige aspekter af det. Blandt andet hvorfor folk vælger at gøre det, samt at flere og flere vælger veganisme.

  6. https://www.alt.dk/sundhed/vegansk-kost-kan-vi-undvaere-alle-animalske-produkter - Artikel om vegansk kost og hvorfor det er godt at gøre det samt fordele og ulemper og fakta omkring vitaminer og fødevarer. Blandt andet er diætist Maria Felding inde over artiklen og taler omkring veganisme og kosttilskud i form af B12 som er en bakterie som findes i kød som veganer skal være opmærksom på. For hvis man ikke spiser animalske produkter eller drikker vand fra f.eks. bække, søer og åer hvor den bakterie også dannes, så skal man være opmærksom på at tage dette som kosttilskud. Hun taler også generelt om de fordele der er ved at leve på en plantebaseret kost.

  7. https://www.lighter.world/providers?category=athlete - Blog med veganske atleter som fortæller om deres træning og hvad de spiser i løbet af en dag. Nogle af dem er topatleter - Evt en ide til en guide/dietplan man kan følge. Atleterne er en bred vifte og nogen af dem løber, dyrker yoga mens andre fokuserer på mere hård træning og fortæller omkring deres livsstil, træning og madvaner i den forbindelse. En god informationskilde til at det rent faktisk kan lade sig gøre at have store muskler, være stræk, god kondi og en smidig krop og samtidig udvikle sig i den rigtige retning selvom man lever plantebaseret

  8. https://anima.dk/lev-dyrevenligt/nem-introduktion-kend-dine-nye-f%C3%B8devarer/fysisk-aktiv-p%C3%A5-plantebaseret-kost En artikel der handler om flere og flere sportsfolk som lever vegansk og om de fordele de har oplevet omkring dette. Igen få sat en form for punktum ved diskussionen om uholdbare argumenter med fysisk aktivitet og plantebaseret kost ikke hænger sammen.

Tags

Nikoline