Skip to main content

Seks gode tips om computersikkerhed fra Chili Security

11
0

Computersikkerhed er et emne, som er meget oppe i tiden. Det hænger logisk sammen med, at vi danskere sætter pris på at føle os trygge, når vi færdes i den digitale verden. Du kan optimere din sikkerhed, hvis du læser nedenstående seks gode tips om computersikkerhed – og sørger for at benytte dig af disse tips fremover.

  1. Opdatér dine programmer jævnligt

Det er meget vigtigt, at du sørger for at opdatere dine programmer jævnligt. De fleste populære programmer bliver løbende opdateret med henblik på at optimere sikkerheden. Det tager typisk ikke lang tid at hente en ny opdatering ned på computeren, så hvorfor ikke gøre det for en sikkerheds skyld? Du kan lukke de værste sikkerhedshuller ved at holde din computer opdateret.

  1. Beskyt dit trådløse netværk

Det er sund fornuft at beskytte sit trådløse netværk, så personer med skjulte dagsordener ikke umiddelbart kan få adgang til netværket. Du kan først og fremmest skjule dit trådløse netværk med adgangskode, så det kun er personer med kenskab til adgangskoden, der kan bruge netværket. Du kan få hjælp af din internetudbyder, hvis du ikke kan gennemskue, hvordan du adgangskodebeskytter dit netværk.

  1. Sikkerhedskopier dine data

Du skal være forberedt på det værste, så du ikke mister alle dine værdifulde filer, hvis uheldet er ude. Du kan med fordel sikkerhedskopiere alle dine data, så du kan gendanne filerne, hvis du bliver udsat for et virusangreb e.l.

Der findes mange løsninger inden for backup, som du kan vælge at benytte dig af. Du kan bl.a. læse om Chili Security Chili Cloud, som er en af de tilgængelige løsninger.

  1. Undgå at handle på suspekte webshops

Vi danskere køber varer og tjenesteydelser på nettet som aldrig før, og det vil vi højst sandsynligt også gøre i fremtiden. Du skal dog tænke dig godt om, når du handler på nettet, hvis du ikke drømmer om at få lænset din bankkonto.

Før du indtaster dine personfølsomme oplysninger og dine kreditkortoplysninger, bør du lave et baggrundstjek af den pågældende webshop. Du er som udgangspunkt godt stillet, hvis du handler hos en dansk webshop med synlige virksomhedsoplysninger og positive kundeanmeldelser på nettet.

  1. Download antivirus

Det er muligt, at du aldrig før har været ramt af et virusangreb, men det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan ske i fremtiden. Du kan afværge de fleste virusangreb med antivirus, som er udviklet til formålet.

Antivirus er nemt at gå til, og det er særdeles effektivt, uanset om du bruger en nyere eller ældre computer.

  1. Tal med dine børn om computersikkerhed

Du skal som mor eller far sørge for at tage en snak med dine børn om computersikkerhed, så dine børn ikke roder sig ud i noget uhensigtsmæssigt. Det er din pligt som forælder at sørge for, at dine børn ved, hvordan man skal agere, når man færdes på internettet.

I dag findes der sikkerhedspakker med integreret forældrekontrol, så du kan holde øje med dine børns færden på internettet. Forældrekontrol vil være særligt relevant for dig med mindre børn. Internettet er fantastisk på mange måder, men det er også en verden fyldt med faldgruber.  

Find flere gode tips her

Tags

David