Skip to main content

Er smartphonen blevet en sæsonvare?

8
0

Selvom mange mennesker skifter smartphone med jævne mellemrum, så er det nok de færreste der har sæsonbestemte smartphones. Men kan smartphones alligevel efterhånden nærmest gå ind under kategorien ”sæsonvare”? Og forstået på hvilken måde…? Nej, en smartphone kan hverken fungere eller forstås som havemøbler eller vandmeloner – det er naturligvis helt klart. Men hvad bruger de fleste af os egentlig smartphonen til – og er det det samme hele året rundt? Jaja, du tjekker sikkert vejret, nyheder og spiller spil på din telefon hele året rundt, det gør vi nok allesammen. Selvfølgelig sms’er, chatter og snapchatter du også nogenlunde lige meget både sommer og vinter. Men er der måske andre apps og funktioner på din telefon, som rent faktisk er sæsonbestemte? Ja, det er der faktisk.

Typiske sommerapps er dem, der hjælper dig med at finde den rigtige campingplads, festival apps, apps der hjælper dig med at huske solcreme og finde skyggen, når solen står højest på himlen. Andre typiske sommerferie apps er dem, der hjælper dig med at lave pakkelister, hjælper dig med at lokalisere dine venner, rejsegruppe eller resten af din familie på sightseeing. Endnu andre sommer apps hjælper dig med at huske at drikke vand i varmen eller når du indtager rigelige mængder alkohol. Så nej, det er ikke som sådan vejr-apps eller apps til valutaomregning, vi her tænker på – for dem bruger vi selvfølgelig også om efteråret og når vi skal på vinterferie. Men der er faktisk deciderede sommerbestemte smartphone funktioner.

Hvad så om vinteren? Her er det tydeligt, at vi her oppe nordpå opholde os indendørs, for her er rigtig mange af de populære apps koncentreret om spil og lignende frem for solcreme, vand og at deltage i udendørs arrangementer. Mange mobilfunktioner og apps er i denne kolde tid også centreret om de to højtider, jul og nytår. Ringetoner der klinger af jul eller nytår er ’hot stuff’ i december måned. På samme måde er der godt salg i apps til børn, som har en sammenhæng med tv’s julekalendere, fx spil og konkurrencer. Mange ville nok tænke, hvad med apps der handler om julebag, småkager og den svære julemad. Jo, det fylder selvfølgelig også, men det gør det så sandelig også om sommeren, der griller vi bare og laver salater i stedet.

Så nej, smartphonen i sig selv er ikke, som sådan, blevet en sæsonvare. Men det vi bruger den til er bestemt sæsonbetonet. Noget af det, som en smartphone kan og det vi bruger den til, er konstant: indkøb, madlavning, musik, film og meget andet – altså det vi også selv foretager os året rundt. Men når vi så opholder os mere ude, mere inde, rejser mere, tager på festival, foretager os bestemte aktiviteter og vejret ændrer sig – så ændrer vi også måden, som vi bruger vores smartphone på.

 

 

 

 

 

 

 

Tags

David