Skip to main content

App spil

20
0

Mobilen er blevet sin egen lille mobile spilstation. At den er lille betyder dog ikke, at spilleapps er små forstået sådan, at de nødvendigvis er simple eller billige i forhold til computerspil eller onlinespil, som folk normalt spiller på computer, Wii, Xbox eller lignende. Der findes spilleapps i alle afskygninger og varianter. Der findes små, billige spilleapps som alle i alle aldre kan spille, der findes strategispil, læringsspil og multi-player spilleapps. Stort set alt, hvad du kan finde af spil andre steder end på din tablet og telefon, kan du også finde som spil på din mobiltelefon – og så alt det som kun findes som appspil. Og så er der naturligvis, ligesom med alle andre digitale spil, alle de nye udgaver af spillene. At der findes så mange, betyder naturligvis også, at spillene kan fås i mange forskellige prislejer – alt lige fra gratis spil med reklamer til dyre appspil.

Der er nok flere årsager til at spil som apps er blevet så populære. En af de mest oplagte grunde, som også gælder for populariteten af mange andre apps er, at de næsten altid er lige ved hånden. Så godt som alle, der har en smartphone, har den på sig næsten dagen lang. Derfor har ejeren af smartphonen også næsten hele tiden mulighed for at spille de spil, vedkommende har som apps. En anden afgørende årsag for den store succes med app spil er, at der går mode og trends i spil, som fås som apps, akkurat ligesom med spil til spillekonsoller, computerspil osv. De seneste år har bl.a. Pokémon Go, Hay Day, Candy Crush og Angry Birds haft stor succes, nogen af dem endda så stor at man har kunnet købe merchandise. Der er dog mange andre, der også har nydt stor succes – og ligesom med chat apps, så er det afhængigt at lande og områder, hvilke spil der har størst succes. En anden grund til spillenes succes er også, at venner, familiemedlemmer og kolleger spiller sammen eller imod hinanden, og konkurrerer. Spille apps har fået samme funktion i relationer, som tv-serier havde før man kunne streame dem. Når der om torsdagen havde været Beverly Hills 90210 eller om søndagen en krimiserie i tv, så talte man dagen efter i skolen eller på arbejdspladsen med de andre om, hvad der var sket i gårsdagens afsnit. I dag taler man om, hvem der fører i Candy Crush eller kom på det vildeste ord i Worfeud.

Spil apps laves til både de helt små børn på et par år, til større børn, fokuseret på teenagere, voksne og ældre mennesker.

 

Tags

David