Skip to main content

Droner

79
0

Ligesom med alle andre gadget trends, kan man få droner i alle prisklasser og kvaliteter. Men hvad er en drone egentlig? En drone er egentlig en robot, der kan flyve – det vil sige en førerløs flyvende robot. Eller en fjernstyret flyvende maskine. Nogen droner har vinger, andre droner har propeller. Fælles er, at de har kamera, som bl.a. betyder, at den person der på jorden styrer dronen, kan følge med i hvor dronen er. If there ever was a cool gadget – this is the one. En drone kan få drengerøven frem i en hvilken som helst mand. Gadget-droner fås primært til to formål; legetøj eller overvågning. Netop overvågningsdelen er så oplagt og velfungerende med droner, at mange både private og virksomheder gør brug af dronerne. Det betyder selvfølgelig også, at sikkerheds- og vagtselskaber er begyndt at bruge droner. Alt lige fra sikkerhed mod og overvågning af indbrud og lignende, til filmning af fx solceller og tilstoppede tagrender, bruger man i dag droner til i den slags virksomheder. Og det betyder, at det er oplagt, hvis man selv har skaffet sig en ordentlig drone, at man selv gør det samme i stedet for at stå oppe på en stige, der er ved at tippe, for at konstatere at tagrenden har det fint…

Er det ikke overvågning din drone skal bruges til, men derimod timer med sjov, leg og underholdning, så er der også droner til den slags. Og det er nok den slags droner, de fleste danske privatpersoner har erhvervet sig. Og droner i alle størrelser, kvaliteter og prislejer er bestemt blevet populære de senere år. De står på mange både børns og voksnes ønskesedler. Hvorfor – hvad er det for en fascination? Ja, der er nok mange grunde til populariteten. For nogen er det forbindelsen til det militære, det at eje noget og lege med noget, man ved bliver brugt i krig. Fuldstændig ligesom pistoler, geværer, walkie talkier og legetøjstanks stadig er yndede stykker legetøj, så er droner det nu også. Dronerne er bare, for manges vedkommende, mere avancerede og virkelighedstro. Det samme gælder den spion fascination, som mange børn har haft i mange år. Spionbriller i Anders And bladet og videokameraer eller diktafoner forklædt som noget andet, har børn i mange år haft sjov med. Nu kan de bare også filme fra luften.

Men droner er lige så fascinerende for mange voksne, som de er for mange børn. Fascinationen ved at kunne styre noget, der ikke bare kører men rent faktisk flyver – og så oven i købet at kunne se det oppefra.

 

Men hvilke salgs droner findes der så?

Der findes droner helt ned til et par hundrede kroner på tilbud i diverse discountbutikker. Det kan godt være, at disse sådan set fungerer ganske fint – både kan flyve og optage med kameraet. Det, som mange måske ikke gennemtænker før de købet denne slags droner er, at dronen er mindre interessant at flyve med indendørs. Det som ejeren af dronen gerne vil er at flyve med den udendørs – og mange voksne ønsker hellere ikke flyvende genstande i stuen. Det betyder, at flyveriet foregår udenfor – og i Danmark blæser det ganske meget. Det betyder altså, at mange oplever, at en billig drone funger fint – den tages i brug udendørs og blæser i stykker efter kort tid. Andre droner kan slet ikke flyve eller styres, når det blæser som det ofte gør i Danmark.

Der findes også en hel del droner, som kan købes bl.a. via webshops, som er noget mere robuste end de, der købes i supermarkeder. Disse droner er ikke kun mere robuste, de kan også flyve længere væk og flyve i længere tid. Også her er der dog stor forskel på pris og kvalitet – det kan svare sig at læse anmeldelser af dronerne. I den helt høje ende prismæssigt ligger droner med lang flyvetid og seks propeller samt høj generel kvalitet og sikkerhed til omkring 40-50.000 kr.

Tags

David