Skip to main content

Gadgets der gør livet lettere

76
0

Det er fantastisk når man falder over en gadget, der rent faktisk gør en forskel – der gør livet lettere, mindsker ens arbejdsindsats eller hjælper en med at huske, få ordnet eller skaber mere luft i programmet. Der findes faktisk en del af dem. Og de findes jo til alle områder af livet; arbejde, køkkenet, træning, planlægning og meget andet.

 

En af de mest oplagte tidsbesparende gadgets må jo nok siges at være; smartwatch. Hele tanken bag et smartwatch er jo netop, at man ikke behøver at fiske telefonen op af tasken eller lommen hver gang man skal have adgang til en mail eller lignende. Med tiden er smartwatches bestemt ikke blevet mindre smarte. De fås nu med endnu flere tidsbesparende funktioner og apps. Nogle smartwatches kan nu måle puls, tælle forbrændte kalorier og meget andet, der er brugbar info i forbindelse med træning. Sammen med træningsrelevante funktioner og apps på smartwatches, er kalenderfunktion, mail-funktion og sms nok noget af det, der kan ligge den største effektivisering i.

 

Noget der måske ikke ligefrem er tidsbesparende, men bestemt stadig kan gøre livet lettere, er at kunne finde rundt i mørke om natten. Der er en række producenter som har udviklet serier, der har tilkoblet censorer, ligesom dem vi kender fra udendørs belysning. Er man en familie, hvor nogen står meget tidligt op om morgenen, skal op om natten, kommer meget sent hjem eller har små børn som vågner om natten, kan det bestemt være en ting, der påvirker livskvaliteten positivt, ikke at skulle fumle rundt efter kontakten, måske halvt i søvne. Serierne funger fuldstændig som dem, vi kender fra udendørs belysning.

I tråd med denne form for at ”gøre livet nemmere”, finder vi også de tusindvis af opladerstationer med ledningssortering. Det kan virke banalt, men er der noget mange voksne bruger spildtid på, er det at rende og lede efter mobiltelefonen og forsøge at finde hjælp til at lade den op. Hvis den altid bliver lagt samme sted derhjemme, hvor den tilfældigvis også lader op, så er det problem løst. Det samme gælder de kendte keyfinders. En fiks lille gadget, der hjælper dig med at finde din nøgle eller dit nøglebundt.

 

I forhold til arbejde er der også en del gadgets, der kan gøre, at de flere ting kan tale sammen – bl.a. med Bluetooth. Der findes bl.a. også apps, som gør, at din smartphone kan tænde din computer, så du spare et par minutter på at sidde og vente på, at den starter op. Andre eksempler er apps som markerer, når arbejdsopgaver er udført, giver dig adgang til regnskabssystemer og meget andet. Andre lidt mere traditionelle gadgets, der letter hverdagen på jobbet er bl.a. en USB-pind som også kan bruges til telefoner og tablets, eksterne harddiske hvis du er en del på farten og ikke har lyst til at have dit arbejde liggende i ”en sky” og de såkaldte powerbanks.

 

 

Tags

David