Skip to main content

Gadgets til bilen

273
0

Der er mange mulige fede gadgets til at gøre køreoplevelsen bedre. Mange mennesker vil gerne kunne tale i mobiltelefon, imens de kører i bil. Det kræver som regel et håndfrit Bluetooth-sæt, som i sig selv er en relevant gadget til bilkørsel. De findes især som de små ”snegle”, der hænger i det ene øre. Men der findes utallige udgaver af dem. Der findes dog også mange andre muligheder for at tale i telefon under bilkørslen, bl.a. mikrofon- og højttaler-gadgets som kan klipses fast på instrumentbrættet eller solskærmen. Ligegyldigt hvilken af dem man vælger, så er det rart både lige at kunne tjekke op på situationen derhjemme, fortælle at man er forsinket eller klare noget hurtigt arbejdsmæsigt.

 

Andre af de mest brugte gadgets under bilkørslen er GPS’en, som efterhånden hjælper os alle sammen med at finde vej, når vi kører i bil. Mange er begyndt at bruge smartphonen eller de klassiske GPS’er, som vi klipser fast på instrumentbrættet eller sætter fast med en sugekop på forruden. Men med tiden er der også kommet andre mere designmæssigt tjekkede og diskrete GPS’er på markedet.

 

Radio og musik betyder meget for mange menneskers køreglæde. Derfor er det også ærgerligt, at ikke alle bilradioer har digital modtagelse. Det problem er der imidlertid en gadget for… DAB-adapteren til din bil sørger for, at du kan høre DAB-radio i din bil. Samtidig sørger adapteren for, at du også kan høre musik fra fx din ipod eller mp3-afspiller, hvis du vil høre dine egne playlister.

Sammen med lyd hører ofte billede. Det kan være en DVD-afspiller til montering på forsædet, så børnene på bagsædet kan underholde sig på den lange tyske Autobahn eller en sen aftentur efter en lang dag. Det kan, enten til børnenes underholdning eller din egen forberedelse til en lang arbejdsdag eller bare et vigtigt møde, også være en god idé at sørge for, at du i din bil kan oplade din pc’er med en konverter til bilens almindelige stik.

 

Nu da vi har rundet de mere underholdningsrelaterede gadgets til biler, så lad os bevæge os videre til de lidt mere praktiske gadgets – og i visse tilfælde de sikkerhedsrelaterede gadgets. Her er det oplagt at begynde med et bak-kamera med tilhørende bakspejl med farvemonitor. Dette kamera med tilhørende bakspejl gør det nemmere at navigere og dermed parkere ordentligt og sikkert. I forhold til parkering, er der nok en anden gadget, vi efterhånden alle kender, de digitale parkeringsure, som nu fås i alle farver, designs, former og størrelser.

 

 

Tags

David