Skip to main content

Guide: Disse apps og gadgets kan optimere din VM-oplevelse

143
0

VM i fodbold er lige rundt om hjørnet, og over hele verden forbereder fans sig til den månedlange fodboldfest, der spilles i Rusland mellem juni og juli. For de fleste inkluderer denne opvarmning nøje studering af kampprogrammet, analyse af de forskellige hold, informationssøgning om fremtidens stjerner og selvfølgelig timelange diskussioner om hvem, der kommer til at løfte trofæet.

Denne søgning kan man passende foretage hos onlinemediet BetXpert, der har udformet en udførlig VM-guide med alt, man har behov for at vide og mere til. Men her må forberedelsen til VM ikke stoppe. Mange fans glemmer desværre, at vi for længst er kommet ind i det 21. århundrede og, at elektroniske landvindinger i dag giver et hav af muligheder for at få en ekstra fed slutrunde.

Teknologien rykker sig hele tiden, og fra hver eneste VM i fodbold til det næste får fansene nye muligheder. Forud for slutrunden i Tyskland i 2002 foreslog den anerkendte britiske avis The Guardian, at læserne skulle købe et transportabelt Casio SY-20 TV, så man kunne se kampe, når man var på farten. Fjernsynets skærm var på blot 2,3”, hvilket er mindre end størstedelen af nutidens smartphones.

Ved VM 2010, der blev afholdt i Sydafrika, var den helt store VM-gadget den første iPad-generation, der blev udgivet kort inden slutrundens start.

I dag har de fleste danskere både en smartphone og en tablet. De har derfor optimale forudsætninger for at se VM i fodbold uanset, hvor de befinder sig.

Der er dog én smartphone, der skiller sig ud i øjeblikket. I december blev Vivo officiel FIFA-partner, hvilket betyder, at mærket også er VM-slutrundens officielle telefon-mærke. I den anledning udgiver Vivo også en række helt særlige VM-udgaver af sine mest populære smartphones. Det er dog endnu uvist, hvorvidt disse vil kunne købes i Danmark.

En anden VM-sponsor, der netop har lanceret et nyt produkt, er urfirmaet Hublot. Firmaet har lavet det ultimative fodboldur, der endda vil blive brugt af dommerne under slutrunden. Uret har alle de klassiske features fra et smart watch og meget mere. Uret kan skifte farve til at matche samtlige 32 deltagerlande alt efter, hvem der lige spiller. Samtidig giver det ejermanden notifikationer før kampstart, så man aldrig glemmer en kamp igen, imens man også kan få notifikationer i tilfælde af mål, udskifter, kort og meget mere. Når der scores vibrerer uret endda, så man kan følge med i kampene uden at sidde foran TV’et.

Uret, der er bygget på Android-teknologi, er kompatibelt med både iOS og Android, og man kan downloade flere tusinde apps til det for den optimale VM-oplevelse. Under kampene kan man endda finde relevant statistik fra opgøret. Det er i sandhed et perfekte ur til fodboldelskerne.

 

De bedste apps til VM i fodbold

Så snart man har styr på sine gadgets, skal man selvfølgelig også fylde sine enheder op med relevante apps. Der er heldigvis rigtig mange apps, der kan være med til at sikre en fremragende VM-slutrunde.

Først og fremmest skal man naturligvis downloade den officielle VM-app, der går under navnet FIFA Official App. Her kan man finde opdateringer fra samtlige af slutrundes kampe, se kampe live og læse nyheder, interviews og dybdegående analyser. Man kan også finde højdepunkter, billeder og statistik, hvis man skulle få brug for det.

VM i Rusland spilles på tværs af seks forskellige tidszoner, og derfor varierer kamptidspunkterne i gruppespillet fra dag til dag alt efter, hvor kampene spilles. Derfor kræver det, at man holder tungen lige i munden, hvis man skal have det hele med. Et oplagt sted at få overblikket over dagens kampe er i TVSporten-appen. Her kan man både se kampprogrammet samt, hvilke kanaler, der viser de respektive kampe. Man kan ovenikøbet vælge at få notifikationer, når kampstart nærmer sig. Appen er gratis, og den kan downloades til både iOS og Android.

Man bør helt sikkert også downloade de officielle VM-apps fra både DR og TV2, der har rettighederne til VM-slutrunden. Planerne for disse er endnu ukendte, men de plejer altid at holde høj kvalitet. Ved tidligere slutrunder har man blandt andet kunne se højdepunkter, læse analyser, nyheder og interviews, deltage i konkurrencer og være med i afstemninger. Disse apps er altid gratis, og de gør det endnu sjovere at følge med i kampene på TV.

Er man så heldig at skulle en tur til Rusland for at følge de danske drenge, skal man downloade Welcome 2018-appen. Det er den perfekte turistapp for alle de tilrejsende fodboldfans. Heri finder man information om visa, rejser rundt i Rusland, kampbilletter, konkurrencer og meget mere. Kort sagt alt det man har brug for som turist ved VM i fodbold. Denne app er selvfølgelig også gratis, og den fås til både iOS og Android.

Tags

David