Skip to main content

iPhone XR er billigere – men er den god?

47
0

Vi har set nærmere på den nye iPhone XR, som også kaldes Apples billig-telefon.

Hver gang der kommer en ny telefon på markedet, går medierne og tech-freaksene i selvsving over nye features og funktioner. Men der er også altid et kor af kritikere, der udbreder sig om, hvorfor det ikke kan betale sig at bruge penge på netop denne nye telefon. Derfor har vi set lidt nærmere på iPhone XR fra Apple, som vi ser som den måske mest spændende af Apples nye telefoner.

Tanken bag iPhone XR er ganske fornuftig både set fra Apples og forbrugernes side. De seneste år har Apple nemlig skruet gevaldigt op for priserne på deres nye modeller. Det er blandt andet sket for at sikre et kontinuerligt overskud: virkeligheden er nemlig, at tech-giganten fra Cupertino oplever stagnerende eller ligefrem faldende salg. Det kompenserer man så for, ved at hæve prisen på nye telefoner.

Nu er priserne på top-modellerne imidlertid blevet så høje, at det afskærer mange mennesker fra at købe dem. De vælger at beholde deres gamle telefon eller i værste fald at købe en af konkurrenternes modeller. Det er naturligvis en situation, der ikke er holdbar i længden, og Apple har derfor været tvunget til at reagere.

Det er her iPhone XR kommer ind i billedet som et alternativ til de forbrugere, der egentlig er vilde med deres iPhone, men som i stigende er begyndt at tvivle på, at det lille stykke elektronik er alle pengene værd.

Her får man nemlig en telefon, hvor prisen er mere spiselig, samtidig med at kvaliteten er i top. Telefonen er f.eks. udstyret med samme styresystem, iOS 12, som topmodellerne. Men der er naturligvis skåret nogle hjørner i forhold til årets topmodeller XS og XS Max, for at holde prisen nede. Det betyder, at der f. eks. kun er et enkelt kamera på XR, og at man derfor ikke kan tage lige så flotte portrætfoto med sløret baggrund. Til gengæld er kameraet samme type, som det anmelderroste kamera i iPhone XS.

Et andet sted, der er sparet, er på skærmen, som er en ny type LCD-skærm. Nu har skærmene på Apples telefoner traditionelt fået kritik for at være lidt efter nogle af deres konkurrenter. Alligevel scorer de topkarakterer i alle test. Skærmen på iPhone XR er ingen undtagelse, og hvis man i dag har en ældre model, vil man helt sikkert opleve skærmen på den prisvenlige model som et fremskridt.

Designmæssigt ligner XR og XS hinanden virkelig meget, hvis man altså ikke holder dem lige ved siden af hinanden, så hvis cool-faktoren er vigtig for dig, behøver du ikke gå på kompromis, selv om du vælger en iPhone XR – i hvert fald ikke ret meget.

Konklusionen er derfor, at hvis din primære tanke med at anskaffe en ny telefon er, at du bare må eje den nyeste og sejeste telefon med de bedste specifikationer på markedet, så er iPhone XR nok ikke noget for dig. Men hvis du er en af de mange, der synes, at telefoner simpelthen er blevet for dyre i forhold til, hvad man har brug for, så er den nok værd at overveje.

 

Tags

David