Skip to main content

Smartphones

22
0

 

En smartphone er en ”smart” telefon forstået på den måde, at det ”smarte” er det engelske ord, ”smart”, som betyder klog eller intelligent – altså en intelligent telefon… En intelligent telefon må jo så være en telefon, der er mere og kan mere, end den oprindelige telefon eller mobiltelefon… I denne sammenhæng består det intelligente i, at den har langt flere funktioner – faktisk er en smartphone både en mobiltelefon og en computer i samme lille indpakning. Det betyder, at man både kan bruge den til at ringe, sms’e, sende og modtage emails, bruge kalenderfunktion og så godt som alt andet, du også kan på din pc’er. Herunder bl.a. streame film, foretage indkøb, spille spil og kommunikere på sociale medier.

På grund af computeren i telefonen er det et ganske godt billede, man får på den ret lille skærm. Det gælder både når der skal ses film, spilles spil og tages billeder. Kameraet rummer mange pixels, derfor er opløsningen som regel ret god og billederne bliver i dag faktisk rigtig gode med en nyere smartphone. Herudover har de fleste smartphones efterhånden også fået rigtig gode kamerafunktioner – med filtre og mange andre ekstra og intelligente funktioner. Det intelligente i forhold til kameraet består bl.a. i, at man ikke længere er nødt til i samme grad manuelt at indstille sit kamera. Grunden til dette er, at kameraets computer i den intelligente telefon er så god til at aflæse omgivelserne – om det er inde eller ude, hvor meget lys der er osv. Det samme gør sig gældende med telefonens videofunktion – som også kan bruges til videosamtaler.

 

Hvordan fungerer den der computer inde i smartphonen så? Fordi en smartphone egentlig er en lille computer inden i en telefon, fungerer selve smartphonen meget som en computer. Den indeholder hardware og software. Hardwaren er alt det fysiske, som du kan røre ved; knapperne, skærmen osv. Softwaren er det styresystem, som følger med telefonen, når du køber den. Styresystemet er det, der forbinder ting og får computeren til rent faktisk at gøre det, du beder den om, når du trykker på de fysiske knapper eller åbner en app. Det er også dit styresystem, der styrer, hvor på din smartphone, du henter og køber apps.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

David