Skip to main content

Udnytter du sundhedsappen på din smartphone

230
0

Det vrimler med smarte apps, som kan hjælpe med alt fra gode opskrifter til sjove lyde, du kan afspille. En af de mere geniale opfindelser til smartphone er dog de mange tracking-apps, som hjælper dig med at holde styr på din træning, kalorier og væskeindtag. Derfor har både Apple og Samsung udviklet en samlet tracking-app, som holder styr på næsten alle aspekter af din sundhed for dig.

Apples app hedder Sundhed, og Samsungs hedder Samsung Health, så formålet med de to apps er meget klart: De skal hjælpe dig med at få overblik over din sundhedstilstand. Det gør de blandt andet ved at tracke din aktivitet, væskeindtag, blodsukker og lignende.

Få overblik over din sundhed

Du kan selv bestemme, hvad du vil tracke i sundhedsappen. På den måde kan du tracke de punkter, der er vigtige for dig. Vi anbefaler at teste nogle forskellige aspekter af din sundhed i perioder, så du får overblik over, hvor du ligger stabilt, og hvor du skal være opmærksom. For eksempel kan det være en god idé at tracke dit vandindtag i en uge, så du får en idé om, hvor meget du drikker. Koffein-knappen er heller ikke dum at vælge til i en kort periode, så du bliver opmærksom på dit koffein-indtag.

Blodtryk og blodsukker er også datapunkter, der er meget praktiske at have indblik i. Dem skal du dog stadig have et apparat til at måle, før du kan taste oplysningerne ind i appen. Både blodsukker- og blodtryksmåler kan købes på apoteket eller lige her.

Alle dine data ét sted

Det rigtig smarte ved de to sundhedsapps er, at du kan forbinde den med dine øvrige tracking-apps, så alle dine resultater automatisk bliver samlet ét sted. De samarbejder for eksempel med Endomondo, som kan tracke din motion, og Lifesum, der tracker dit kalorieindtag. Har du for eksempel en app, der måler din søvn, kan du også få den til at importere oplysningerne automatisk.

Hvad kan du bruge appen til?

Når du har det samlede overblik over alle disse informationer, får du et meget bedre indtryk af din sundhed. Du kan derfor også nemt se, hvad der måske kan optimeres ved din sundhed. For eksempel kan mangel på søvn og væske være den helt store synder, hvis du prøver at tabe dig, men ikke ser fremskridt. For at få det største udbytte af appen, bør du derfor indtaste så mange oplysninger som muligt, så du har alle faktorer med. Til gengæld fungerer det ofte som en ubevidst motivation til at leve sundere, når man holder styr på sine fremskridt.

Derfor er det ikke usandsynligt, at du vil se dine tal forbedre sig, hvis du følger med i appen. For eksempel kan det være motiverende at drikke lidt mere vand eller lidt mindre koffein, når appen viser dig en graf over dit forbrug. Appen sammenholder også din træning med dit kalorieindtag, hvis du taster de to ind enten via eksterne apps eller manuelt. Det kan være en motivation til at droppe eftermiddagskagen eller gå en ekstra tur.

Du kan dog også få stort udbytte af appen bare ved at se på, om du får gået nok skridt hver dag, og hvordan din væskebalance er. Appen skal ikke være en sur pligt, så se den i stedet som en lille hjælper, der hjælper dig til at lave små forbedringer i hverdagen.

Til sidst er det også vigtigt at nævne, at en app naturligvis ikke kan erstatte jævnlige tjek ved lægen og almindelig sund fornuft, når det handler om din sundhed.

Tags

David